Szeretet faltól-falig: kutyák és személyiségfejlesztés

Szeretet faltól-falig: kutyák és személyiségfejlesztés

Tegnap este egy különleges előadásnak adtunk teret a Lazulában. Nagy öröm volt látni, ahogy megtelik a hely kíváncsi emberekkel, akiket egyesével üdvözölt az est díszvendége. Horváth Norbert coach és a kutyája ezen az estén azt igyekeztek bemutatni, milyen pozitív hatással van az önismeret fejlesztésére egy kutyás személyiségfejlesztő tréning. Önfejlesztésről, kutyákról és a velük való közös munkáról kérdeztük az est előadóját. 

  • Mi a lényege a kutyával való önismereti munkának? 
  • A tréningeken kutyákkal dolgozunk, akik képzett terápiás kutyák, de nem kutyakiképzést tanítunk, hanem a pozitív élmények felfokozásához és különlegesebbé tételéhez hívjuk segítségül a kutyákat. Az önismeret elmélyítése sokszor nehéz és összetett munka, ezt a folyamatot könnyítik meg a jelen levő kutyák. Ezek az foglalkozások az emberekért vannak. Nem a kutya-ember viszony javítása a célunk, hanem a résztvevők mélyebb önismerete és olyan technikák átadása számukra, melyet a hétköznapokban könnyen alkalmazni tudnak a saját boldogságuk elérése érdekében. 

  • Ez izgalmasan hangzik. Az este során azért akadt néhány kérdőjel a közönség tekintetében, hiszen ez egy új terület még a hazai személyiségfejlesztésben. 
  • Annyira nem új, csupán még kevésbé ismert. A kérdőjelek természetesek, hiszen a kutya régen csupán munkára volt hivatott mellettünk, majd társállattá vált, de ezen a ponton sokan nem tudnak még továbblépni és azt elképzelni, hogy ez a magasan szocializált lény milyen sok mindenben segítheti a lelki munkánkat.

  • A tréningen kívül is vannak más lehetőségek erre? 

 

  • Természetesen lehetőség van egyénileg is elkezdeni az önismereti utat, egyéni coaching ülések formájában, ahol szintén jelen van a kutya. Erre nagyon különleges helyszín a Lazula, szeretünk itt dolgozni ebben a varázslatos térben. Lehetőség van heti rendszerességű ülésekre vagy aki csupán egy napot tudja magát kiszakítani a napi sokadalomból, nekik a mentális nagytakarítás programot ajánlom, ami egy egész napos együttlét és egy komoly önismereti munka. Aki esetleg jobban szeret sétálni – bár most már kellemesebb hely egy komfortos titkos kert – nekik walking coachingot szoktunk javasolni, ami nem egy sima séta velem és Karmával, hanem szintén az önismereti folyamatok elmélyítése és erősítése a célja.
Close Menu