A Titkos Kert üzenete

A Titkos Kert üzenete

Vagyok, aki vagyok. Nem a személyem számít, hanem az üzenet, amely talán hasznos lesz neked mára. A Titkos Kert üzeneteit olvashatod majd itt szerdánként. Hol ilyet, hol olyat. Most ilyet. 

Azt mondják azt, hogy belépsz egy ajtón, mindig komoly döntések sorozata előzi meg. Ez az ajtó lehet életed nagy döntésének ajtaja vagy akár a gyermeked óvodájának ajtaja, esetleg a kis közért ajtaja. Szinte mindegy. Mert a lényeg a döntés.

Szerintem a többség azt gondolja, hogy megannyi pocsék döntést hozott már életében. Elszúrt párkapcsolatok, felhalmozódott adósságok és nekünk örökké hátat fordító emberek jelzik az elképzelt rossz döntéseink útját.

De most tévedsz! Mert ha hisszük, hogy ezen a világon minden okkal történik és elfogadjuk, hogy valójában nem tudunk annál jobban ártani önmagunknak, mint amennyire mi magunk ezt elfogadjuk, akkor az emlegetett döntések sem lehetnek rossz döntések. Persze negatív következménnyel járnak, fájdalommal, lemondással, sőt gyakran még ennél sokkal durvább dolgokkal, de végtére is itt vagy, olvasol, tehát még nem adtad fel.

Sőt! Önmagadon gondolkozva, az életedet mérlegelve azon töröd a fejed, mikor melyik ajtó átlépése milyen hatással volt az életedre. Ami jó.

Hiszem, hogy mindannyiunkban sokkal több rejlik, mint az elsőre vagy akár sokadikra el tudnánk képzelni. Hiszem, hogy mindig van egy még titkosabb forrás, egy zug, egy kis fiók, ahol ott van a rejtett erőnk, amelyet akkor tudunk előhívni, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.

A köznyelv ezt hívja emberfelettinek. Amikor már túl vagy minden határon, amikor újra és újra elbuksz, mégis képes vagy megint és megint és megint magát alá húzni a kezeid és felnyomni magad utolsó erőddel.

Oda, ahol újabb döntéseket kell hozni. De miért ne hoznál?! Hiszen ez csak egy játék. Ami bár komoly, telis-tele van könnyekkel és konfliktusokkal, de mégis csak egy játék, aminek ha igyekszel betartani az alapszabályait, akkor nem eshet komolyabb bántódásod.

Ígérem, hogy nálam biztonságban leszel. A titkaid, az érzéseid, a felismeréseid és a félelmeid mind-mind egy olyan térbe helyeződnek, ahol minden a legnagyobb rendben van.

A Titkos Kert te magad vagy. Ha kellőképpen óvod, figyelemmel viseltetsz iránta és számodra legmegfelelőbb időben léped át az ajtaját, akkor elindulnak a változások.

Ha így lesz, remélem megosztod majd velem…

 

Close Menu