A Titkos Kert üzenete – Tiszta szándék

A Titkos Kert üzenete – Tiszta szándék

Ez a hét talán sokatokban kétségeket ébreszt. Meglehet újra és újra átéltek nem túl kellemes gondolatokat, melyekre ha igazán erősen ránéztek rájöttök majd, hogy nem is tőletek származik. Kétségek, kételyek, kérdések – mind másoktól. Segítenek ezek vagy inkább gátolnak abban, amit tenned kell?

Sosem éltem barlangban. De sokszor gondolnám egyszerűbbnek azt a létet, amiben kevesebb a szereplő és több a természet. Mert ami a természetben eredendő, az az embernél sokszor már a felejtés útjára lépett. Ez pedig a tiszta szándék.

Úgy tudtára adni a világnak azt aki vagy, aki lenni akarsz, amit majd megteszel vagy megtettél, hogy csak átadd az információt számukra. Ne csavarj rajta csak azért nehogy a másikat megbántsa a kijelentésed általa mögé képzelt téves tartalma. Ne finomíts. Ne szépíts. Ne hallgass el.

Csak tedd, amit tenned kell. Ezt hívom én tiszta szándéknak.

Hány ilyet tettél a héten? Hányat a hónapban? Meg tudod-e számolni ezeket, ha visszanézel egész életedre?

Legtöbbször a megbántás, a megkímélés az, ami eltérít sokunkat attól, hogy el merjük mondani, ki merjünk állni amellett, amit teszünk vagy tenni fogunk.

A félelmet kell legyőzni. Vagy talán csak össze kell vele barátkozni? Hiszen honnan ered a félelem? Mi születésének gyökere? A szívünk? A lelkünk? Vagy csupán a múltunk?

A múlt elmúlt, itt és most vagy és nem számít semmi, csak amit szeretnél, amit tennél, amerre a szíved szerint fordulnál.

Ez nem azt jelenti, hogy ne gondolkodj felelősségteljesen, ne vonj be másokat az életedbe vagy keress egy barlangot és bújj el mindörökre. Egyik sem a jó út.

De gondolj csak bele, ha valamit tennél, ha régóta dédelgetett álmod képes lehetsz megvalósítani és most végre lépned kell vagy egyszerűen csak végre kiállnál mindazért aki vagy, a hibáiddal, kétségeiddel és félelmeddel együtt, mi történhet? Mi lesz a világgal vagy akár a te világoddal, ha mindez tiszta szándékkal indul útjára és azzal is találod szembe magad?

Rossz nem történhet. Biztos, hogy esetenként nehézség igen, talán még ennek a duplája is, de ha jól átgondoltad, ha átrágtad és csakis egy szempontot figyelembe véve – ez pedig a lelked hangja – akkor ideje meglépni. Szépen, következetesen, de erővel.

A saját erőddel. És itt van a kulcs: önnön erőd újra felfedezésénél. Erről szól az egész. Hogy újra felfedezd a talán évtizedek óta nem látott önmagad és éld meg azt, aki valójában vagy. Legyen ez az ember vidámabb, tájékozottabb vagy csupán hallgatagabb.

Mindegy milyen vagy. A kulcs, hogy érezd az erőt ami mindig is ott szunnyadt benned csak talán sosem merted még előhívni. Talán csak féltél, hogy ezzel valakit letarolsz, háttérbe szorítasz vagy szimplán csak úgy meglepsz, hogy ez a másik fél a saját világában ezt nem tudja majd sérelem nélkül feldolgozni.

Sokat tekingetsz még körbe, mielőtt rájönnél mit is akarsz?

Sokat szorongsz még azért, ami valójában csak rád tartozik?

Sokat aggódsz még másokért vagy végre önmagad felé irányítod ezt az energiát és használni kezded?

Bízom benne, hogy a Most a legmegfelelőbb pillanat arra, hogy elindulj. Ha pedig még nem tudod merre, miként, egyedül vagy társakkal, éjjel vagy nappal, tudd, hogy a Titkos Kert segít inspirálódni, felszínre hozni, csendet teremteni a zajban.

Close Menu